Musiikkievankelistan titteli syntyi kirkkoherran ja laulajattaren yhteisesti ideoimana. Titteli, jota on tätä ennen käytetty lähinnä vapaaseurakunnissa. Meri-Tuuli Elorinne oli vain vuotias, kun hän keväällä sai levytyssopimuksen maineikkaan levymogulin Asko Kallosen vain hetkeä aiemmin perustamalta Helsinki Music Companylta yhtiön ensimmäisenä kiinnityksenä. Kun vuotta myöhemmin julkaistu debyyttialbumi Salaisuuksia, joita yksinäiset huutaa unissaan möi kultaa — eli yli 15 levyä — oli selvää, että Kallosen vainu oli osunut jälleen oikeaan.

Siksi kukaan ei tainnut yllättyä, kun Jippu palkittiin vuoden parhaan esikoisalbumin Emma-palkinnolla alkuvuodesta Kultaa ja kunniaa tuli myös kakkosalbumista Kuka teki minusta tän naisen , joka nousi heti ensimmäisellä julkaisuviikollaan huhtikuussa suoraan listaykköseksi. Musiikillinen uskottavuus ja suosio kasvoi entisestään, kun nainen vuoden loppumetreillä julkaisi vielä dueton Samuli Edelmannin kanssa Hectorin vanhasta klassikkokappaleesta Jos sä tahdot niin elokuvan Jos rakastat tunnuslauluksi.

Jättihitti siivitti Jipun ja Edelmannin levyttämään kokonaisen pitkäsoiton duettoja vuoden joulumarkkinoille. Pimeä onni julkaistiin Kun todistin edellisen kerran Jipun elävänä estradilla , toimi näyttämönä helsinkiläinen yökerho Le Bonk keskiviikkona 1.

No mutta kun seuraava levy kun tulee, niin se on persettä ja vittua, perrkele perrkele, Jippu höyrysi vajaat satapäiselle yleisölle tässä pimeässä ja syntisessä luolassa reilut viisi vuotta sitten.

Miten Jippu sitten esiintyy Herran pyhätössä vuonna ? Astun suurella mielenkiinnolla sisään Turun Mikaelinkirkkoon keskiviikkona Ensiksi pistää silmään vähäinen yleisömäärä, vaikka tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Paikalle on saapunut arviolta 50—60 henkeä nuorisosta eläkeläisiin katselemaan jännittäviä hengellisiä musiikkiesityksiä ja kuuntelemaan elämänmakuisia tarinoita. Kevätkauden viimeiseen Haavani on lahjani -iltaansa Jippu on kutsunut vieraakseen Mikaveli-nimisen trion, joka koostuu DJ: Huomioni kiinnittyy eturivissä seilaavaan rankasti tatuoituun vanhempaan mieshenkilöön, joka kanniskelee Alkon mustaa kangaskassia.

Jo harmaantuneen miehen päähän ikuistettu virttynyt tatuointimuste tuo mieleen merimiehet tai tiilenpäitä lukeneet venkulat. Päällään miehellä on paita, joka tuo mieleen rikollisiksi leimatut moottoripyöräjengit.

Nopea googlaus kertoo, että kyseessä on tamperelainen kristillinen moottoripyöräkerho. Muutoin kovin konservatiivisen ja keskiluokkaisen katsojajoukon seassa miehen olemus nousee esiin kuin punkkarin irokeesi ja niittitakki Cheekin keikalla. Minulle tulevat juttelemaan monien helvetillisten ristiriitojen uuvuttamat ihmiset. Jotta pystyisin millään tavalla katsomaan heitä rakastaen ja armahtaen, minun täytyy nähdä heissä ensin itseni silloin, kun olen ollut rikki ja eksynyt, nainen totesi Seurakuntalainen -lehdessä syyskuussa Taakseni kolmannelle riville etsiytyy kolme nuorta teinityttöä, jotka näyttävät saapuneen paikalle Mikavelin komeiden monikulttuuristen vierailijoiden vuoksi.

Kuten Jippu itse totesi helmikuussa Turkulainen -lehdessä , niin kaikki ovat tervetulleita, ei tarvitse olla uskossa. Kaikesta päätellen ketään ei myöskään Jipun keikoilla käännytetä kirkon ovelta — toisin kuin Katri Helenan keikalla Helsingin Agricolan kirkossa marraskuussa , jolloin laulajattaren nykyinen puoliso Tommi Liimatainen eväsi tämän entiseltä aviomieheltä Panu Rajalalta sisäänpääsyn ex-vaimonsa joulukonserttiin.

Jotenkin, että ei vaadita mitään tai ei tarvitse tulla miksikään, vaan voi vain levätä, Jippu selvittää tilaisuuden luonnetta heti alkuun tiedusteltuaan ensin, kuinka moni on paikalla ensimmäistä kertaa.

Mutta nyt kun räp on tosi in niin ajattelin, että täytyyhän tätä kunnon hittimusaa saada meidänkin seurakuntaan. Ja vielä gospelia, hengellistä sellaista. Tuore musiikkievankelista teki ensiesiintymisensä saarnaajana vuotiaan Mikaelinkirkon juhlamessussa sunnuntaina 4. Ilta-Sanomien uutisen  perusteella Jipun esikoissaarnaa oli saapunut seuraamaan liki kuulijaa, jotka saivat kuulla vuotiaan naisen elämäntarinan liitettynä päivän raamatuntekstiin.

Kyse on tavallaan uusien polkujen luomisesta, kirkkoherra Jouni Lehikoinen kertoi lehdelle tuolloin. Uudenlaisena musiikkityönä voidaankin pitää Jipun kerran kuussa emännöimiä iltamia, joihin hän on tähän mennessä Tommi Kaleniuksen , Hanna-Marian ja Olli Heleniuksen kaltaisia kotimaisia gospeltähtiä viettämään herkkiä hetkiä Jumalan sanan ja taivaallisen musiikin parissa.

Hän esittelee illan aiheen, joka on pahan vallan voittaminen — eli pimeyden vallat voittava Kristus. Ennen Mikavelin esiintymistä Jippu haluaa kuitenkin esittää tulevalle hengelliselle albumilleen säveltämäänsä materiaalia Haavas vuotavat mä nään -laulun muodossa. Hän kuvailee kirjoittaneensa laulun sellaisena aikana, jolloin hän on todellakin elänyt pimeyden vallan alla. Kun mä olen ollut todella sidoksissa itsekkyyteen ja syntiin. Ja mä ajattelin, että ensiksi paljastetaan syntisyys, jotta voidaan kirkastaa Kristuksen armo.

Haavas vuotavat mä nään on herkkä ja tunteellinen balladi, jossa Jippu tuo raadollisesti esiin oman elämänsä kipupisteitä ja rikkonaista suhdettaan kristillisyyteen, vereslihalla ja alasti.

Jipusta hänen omilla haavoillaan ei ole mitään virkaa, jos haluaa iankaikkisen elämän. Silloin kykenen vapautumaan ja vastaanottamaan armon, joka vuotaa Hänen haavojensa kautta. Huhtikuussa julkaistu kolmas sooloalbumi Väärinpäin lentävät linnut esitteli aiempaa hengellisemmän ja uskonnollisemman poptähden.

Levyn provokatiivista kansikuvaa — jossa Jippu nähtiin eräänlaiseksi syntiseksi nunnaksi laittautuneena — verrattiin jopa popin kuningattareen, Madonnaan.

Tärkeintä siinä oli mulle uskonnollis-seksistinen minäkuva, halusin tuoda siihen sellaisen syntiin langenneen ihmisen. Olen vähän tällainen fanaattinen radikaali, nainen selvitti MTV3: Ei sitä kohua mitenkään hakemalla haettu, vaikka halusinkin paljastaa rintakaareni.

Olin ihan että voi hyvänen aika, kun kuva noteerattiin joka paikassa. Toisaalta yleensä kun mä jotain kalautan, niin aina niihin tartutaan. Vuosikymmenen edetessä kristillisyys on näkynyt Jipun tekemisissä alati voimallisemmin.

Marraskuussa ilmestyi etupäässä jouluisista virsistä koostunut Jipun ensimmäinen joululevy, Rakkauden joulu. Hirveästi ryypättiin ja taas puhuttiin Jeesuksesta, nainen selvitti Seurakuntalainen-lehdessä huhtikuussa Siellä missä synti on tullut suureksi, siellä on armo ylenpalttinen. Ei Kristuksen luo vie täydellisyys, Kristuksen luo vie synti. Mikaveli tuo Mikaelinkirkkoon svengiä ja rytmiä vanhan kunnon Blues Brothers -elokuvan hengessä todistaen, että puhemusiikkia voi esittää myös Kristuksen nimissä houkuttelevasti kimaltelevan maallisen mammonan sijasta.

Mikavelin En haluu sulta mitään -kappaleen viesti saa naisen paljastamaan seurakunnalle, että hän opiskelee tällä hetkellä ahkerasti Raamattua virkansa vuoksi. Riittääkö jännite toisella kaudella, pohtii Ilta-Sanomien toimittaja Nita Makkonen. Kommentit Näytä lisää Kommentointi on päättynyt. Manse-rockin koti on kohta jyrätty maan tasalle Tampereen keskustassa. Vatsatauti riivaa Ruotsin MM-joukkuetta — ainakin kolmen pelaajan pelaaminen Saksa-ottelussa epävarmaa.

Britit ällistyivät tiskaavasta kuningatar Elisabetista — asiantuntijat huomanneet merkittävän muutoksen kuningattaren olemuksessa viime vuosina. Neymar esitteli uuden hiustyylinsä — brassitähdet tehottomia avauspuoliajalla piskuista Costa Ricaa vastaan.

Viisi suomalaista lähellä tallipaikkaa — F1 Esports -karsinnoissa kuljettajaa eri maasta. Juhannuksen jälkeen tarvitaan verenluovuttajia — täältä näet, mitä veriryhmiä tarvitaan.

Seitsenottelija Layla May Cyster heittää kuvassa keihästä. Kilpapyöräilijä John Wood pitää kädessään polkupyörän rengasta. Kilpapyöräilijä Melissa Brand pitää sylissään kypärää. Kommentit Näytä lisää Kommentointi on päättynyt. Manse-rockin koti on kohta jyrätty maan tasalle Tampereen keskustassa. Vatsatauti riivaa Ruotsin MM-joukkuetta — ainakin kolmen pelaajan pelaaminen Saksa-ottelussa epävarmaa. Britit ällistyivät tiskaavasta kuningatar Elisabetista — asiantuntijat huomanneet merkittävän muutoksen kuningattaren olemuksessa viime vuosina.

Neymar esitteli uuden hiustyylinsä — brassitähdet tehottomia avauspuoliajalla piskuista Costa Ricaa vastaan. Viisi suomalaista lähellä tallipaikkaa — F1 Esports -karsinnoissa kuljettajaa eri maasta. Juhannuksen jälkeen tarvitaan verenluovuttajia — täältä näet, mitä veriryhmiä tarvitaan.

Niin tyytyväinen, että aluksi vuoden loppuun voimassa ollut työsopimus on nyt vakinaistettu toistaiseksi voimassa olevaksi. Britit ällistyivät tiskaavasta kuningatar Elisabetista — asiantuntijat huomanneet merkittävän muutoksen kuningattaren olemuksessa viime vuosina. Talousuutiset Oma raha Yrittäjä Pörssiuutiset. Vaikka musiikkievankelista on ollut seurakunnan palveluksessa seksitreffit mobiili tallinnan prostituoidut viime syksystä lähtien, on hänen vaikutuksensa näkynyt Turun Mikaelinseurakunnan kirkkoherran Jouni Lehikoisen mukaan kirkon kävijöiden keskuudessa jo nyt. Ja jos joku haluaa vielä jutella, tulla rukoiltavaksi tai jotain, niin mä olen tässä nyt sitä varten. Silloin luulisi kyynelkanavien vuotavan taas valtoimenaan.


Warning: printf() [function.printf]: Too few arguments in C:\PB\Plugins\TemplateConvertorHost\htdocs\wordpress\wp-content\themes\creativ-business\comments.php on line 46

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *